Oostende neemt scalp van Standard

Bekijk de samenvatting vanaf 01:05

KV Oostende heeft Standard een 3-2 nederlaag aangesmeerd. Bij rust stond het 1-1, na de pauze hield Oostende met tien man de drie punten thuis. Voor Standard waren het de eerste verliespunten na vier competitiezeges op rij.

Het waren hele intense eerste tien minuten. Na negen minuten kwam de kustploeg op voorsprong. Coulibaly werd door doelman Thuram gehaakt in de zestien, Siani trapte de elfmeter via Thuram tegen de netten.  Standard raakte in de eerste helft tweemaal de lat, na pogingen van Louis en Ciman, maar kwam acht minuten voor rust toch langszij. Het was Igor De Camargo die een perfecte voorzet van Mpoku van dichtbij binnentikte. Een minuut later moest KVO met zijn tienen verder. Jali kreeg rood na een onbesuisde tackle.

Na de koffie was het toch Oostende dat ondanks de numerieke minderheid opnieuw op voorsprong kwam. Ruiz zette Coulibaly met een lange bal alleen voor doel, de spits trapte de 2-1 beheerst binnen. Vijf minuten later stond de 2-2 echter al op het bord: Mujangi Bia knalde de bal in de korte hoek voorbij Ovono. Zeven minuten voor affluiten trapte Siani, in tegenstelling tot Timmy Simons gisteren, zijn tweede strafschop van de namiddag in doel: 3-2.

Door dit verlies laat Standard  de kans om op gelijke hoogte met Lokeren te komen liggen. Oostende pakt na een 0 op 6 broodnodige drie punten. Na de spectaculaire 3-5-uitzege in de heenronde, kon het nu ook op eigen veld de volle buit pakken tegen de Luikenaars.

4068 keer bekeken