Club Brugge wint en wordt eerste

Herbekijk de samenvatting van de wedstrijd vanaf 10.58 en de reacties vanaf 19.35.

Club Brugge won in eigen huis met 4-2 van staartploeg Waasland-Beveren. Door de winst springen de jongens van Preud’Homme over Anderlecht naar de eerste plaats. Eerder op de avond verloor Paars-Wit met 3-1 van Charleroi.

Club Brugge was heer en meester in de eerste helft en dat uitte zich na een kwartier in een doelpunt. Het was geen Bruggeling maar wel Beveren-verdediger Robson die de bal in eigen doel werkte en zo de 1-0 op het bord zette.

Club had de wedstrijd in handen en Waasland-Beveren kon geen kans bij elkaar voetballen. Volledig tegen de gang van het spel in scoorde alweer Robson, deze keer in het juiste doel. Na zwak verdedigen bij een vrije trap schoot hij in de 26ste minuut de 1-1 gelijkmaker binnen. Brugge ging ongetwijfeld gefrustreerd de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft domineerde Club Brugge het spel. In de 50ste minuut kreeg Club een penalty. Kapitein Timmy Simons zette deze feilloos om: 2-1. Nog geen vijf minuten later kreeg Blauw-Zwart zijn tweede penalty van de avond. Ook nu nam Simons zijn verantwoordelijkheid. Hij zette doelman Coosemans op het verkeerde been, maar schoot de bal naast.

Even leek Club het deksel op de neus te krijgen toen Emond in de 62ste minuut weer uit het niets de 2-2 maakte. Club Brugge liet het hoofd niet hangen. Het bleef aanvallen en op zoek gaan naar die overwinning. In de 68ste minuut bracht Rode Duivel Thomas Meunier Club weer op voorsprong met een heerlijke treffer, 3-2.

Het werkte bevrijdend en een sterke Refaelov bood Ruud Vormer twee minuten de 4-2 aan. Het was het eerste doelpunt in de competitie voor de Nederlander.

Club Brugge komt dankzij de overwinning op de eerste plaats in de Jupiler Pro League. Zo mag het volgende week als leider naar het Astridpark voor de topper tegen Anderlecht én de strijd om de eerste plaats. 

13416 keer bekeken