Charleroi overklast Anderlecht

Herbekijk de samenvatting van de wedstrijd vanaf 0.45 en de reacties vanaf 8.34.

Anderlecht  en Charleroi openden vanavond de 16de speeldag van de Jupiler Pro League. Leider Anderlecht leed een pijnlijke 3-1 nederlaag tegen de Zebra’s. Door het puntenverlies is Anderlecht meteen ook de leidersplaats kwijt aan Club Brugge, dat wel won.

Paars-Wit, dat weliswaar in het roze speelde vanavond, begon goed aan de wedstrijd met enkele halve kansen en een goede vrije trap van Tielemans. Ook nu ging er weer een discussie aan vooraf, deze keer met Mitrovic. Tielemans hield echter voet bij stuk, maar zijn poging ging over.

Niet veel later trok Ndongala na balverlies van Najar de counter voor Charleroi op gang. De snelle omschakeling was dodelijk en Tainmont kon de bal tussen de benen van Proto binnen tikken, 1-0.

Lang duurde de vreugde bij Charleroi niet, want twee minuten later stond het al 1-1. Na een slechte terugspeelbal met de borst van François kon Mitrovic de gelijkmaker binnen tikken. De wedstrijd ging nu goed heen en weer, wat voor veel kansen zorgde. Zowel Proto als Penneteau stonden telkens in de weg en dus was 1-1 de logische ruststand.

De tweede helft was nog geen twee minuten ver toen landskampioen Anderlecht alweer op achtervolgen was aangewezen. Fauré kopte een corner van Kebano hard in het doel, 2-1 voor Charleroi. De voorsprong gaf de Zebra’s vleugels. Kebano, Ndongala en Fauré waren de piloten van dienst. In de 62ste minuut kon Fauré zijn tweede van de avond maken en de 3-1 eindstand vastleggen.

In de slotfase kwam Anderlecht nog een paar keer goed dreigen, maar een sterke doelman Penneteau duldde geen tegentreffers meer. Een verdiende overwinning voor Charleroi.

4391 keer bekeken