Club Brugge walst over Westerlo

Bekijk de samenvatting van Club Brugge - Westerlof vanaf 17'38 en de reacties vanaf 25'02.

Club Brugge is erin geslaagd een vervolg te breien aan de glansprestatie in Kopenhagen (0-4). Het versloeg Westerlo met zware 5-0 cijfers en wipt zo over Gent naar de tweede plaats in het klassement.

In Brugge keken de twee best scorende teams van Eerste Klasse elkaar lijnrecht in de ogen. Westerlo miste maar liefst acht spelers, waaronder topschutter Frédéric Gounongbe, terwijl bij Club Brugge spits in vorm Tom De Sutter op de bank bleef. Preud’homme zette Nicolas Castillo als centrumspits op het wedstrijdblad. Na amper zes minuten rechtvaardigde de Chileen de keuze van de coach. Simons legde een afvallende bal tot bij Castillo, die Cordier met een kanonschot onder vuur nam. De bal verdween in de linkerbovenhoek en blauw-zwart kon al vroeg vanuit een zetel voetballen. Na twintig minuten week een harde voorzet van Meunier af op de arm van Godeau. Gumienny wees onverbiddelijk naar de stip en Simons schaafde zijn strafschopstatistieken nog eens bij. Club had duidelijk zin in meer doelpunten, maar Meunier en Refaelov verzuimden de score verder uit te diepen. Vincent Mannaert vierde de 2-0 voorsprong uitzonderlijk in de Brugse spionkop. Herman Wijnants dommelde in slaap van het spel van zijn club.

De tweede helft vatte net zoals de eerste aan met een doelpunt. Vazquez schilderde een kort genomen hoekschop op het hoofd van Duarte, die Cordier een derde keer vloerde. Club bleef frisse combinaties op de mat leggen. Meunier swingde voorbij twee geelhemden, stuurde Rafaelov diep en die bood Castillo het niet te missen vierde doelpunt aan. Westerlo kwam een keer dreigen via Aoulad, maar die trapte de bal oog in oog met Ryan wild in de tribune. Preud’homme stuurde tussendoor nog De Fauw, Storm en Izquierdo de wei in. Die laatste troefde in de slotfase met een fraai nummertje twee verdedigers af. De Colombiaan legde af tot bij Castillo die zijn derde van de avond en zijn achtste van het seizoen binnentrapte.

Club Brugge stuurt Westerlo met een forfaitscore terug naar Westerlo. Het scoort 9 keer in vier dagen en sluit de heenronde af als tweede. 

11232 keer bekeken