Anderlecht pakt herfsttitel op Gent

Bekijk de samenvatting van AA Gent - Anderlecht vanaf 1'11 en de reacties vanaf 11'02.

Anderlecht heeft de strijd om de symbolische herfsttitel gewonnen. Het ging met 0-2 winnen op het veld van AA Gent. De Bufallo’s speelden een verdienstelijke wedstrijd, maar het was Anderlecht dat vlak voor de rust op voorsprong kwam via Mitrovic. Na de pauze ging Gent op zoek naar de gelijkmaker, maar Conté maakte er na een knappe counter nog 0-2 van.

Gent ging furieus van start. Al in de tweede minuut was er rechtsachter Foket die mee opkwam en de bal op het hoofd van Depoitre schilderde. De topschutter van Gent miste zijn kopbal volledig en zo was de eerste grote kans weg. Gent kreeg nog verschillende kansen via Raman, Milicevic en Depoitre. Maar de bal ging er telkens niet in. Zoals dan zo vaak in het voetbal, viel de goal aan de overkant. Conté zette met een knap hakje Acheampong alleen voor doel, die legde af tot bij Mitrovic en die moest maar binnen tikken: 0-1 tegen de gang van het spel in.

In de tweede helft ging Gent op zoek naar de gelijkmaker. Vooral via een erg bedrijvige Benito Raman. De grootste kans was echter voor Christophe Lepoint, hij stond helemaal vrij op een hoekschop, maar zag z'n kopbal net naast gaan. Het verhaal van de eerste helft herhaalde zich in de tweede helft. 10 minuten voor tijd stuurde Acheampong, goed voor z’n tweede assist, Conté weg en die lobde de bal knap over Sels.

Dankzij zijn 8ste overwinning van het seizoen is Anderlecht herstkampioen en loopt het verder uit op Gent, die volgen nu op 4 punten van paars-wit.

 

9004 keer bekeken