Zulte wint West-Vlaamse derby

Bekijk de samenvatting vanaf 0:01 en de reacties vanaf 7:30. 

Zulte Waregem won vanavond de openingsmatch van de 15e speeldag met 1-3 bij KV Oostende. Essevee is zo, althans voorlopig, niet langer de hekkensluiter.

In het Albertparkstadion keek Zulte Waregem, dat vorige week Racing Genk met 2-0 versloeg, na twintig minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Op een hoekschop van Wilmet dook centrale verdediger Brillant de openingstreffer tegen de netten. De reactie van het team van Francky Dury liet niet lang op zich wachten. Vier minuten later kopte N'Diaye, eveneens na een corner, de bal voorbij doelman Ovono.

Zes minuten na de pauze was de kustploeg op achtervolgen aangewezen. Linksachter Verboom kapte naar binnen en besloot met rechts in de verste hoek. In de 65ste minuut redde Essevee-doelman Bossut op een trap van Berrier. In de rebound scoorde Coulibaly, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Met D'Haene mocht in de 81ste minuut een vierde verdediger juichen. Zijn kopbal legde de wedstrijd in zijn beslissende plooi. Zulte Waregem behaalde zo zijn derde zege van het seizoen.

In de stand doet Essevee een goede zaak. Zulte Waregem springt voorlopig over Lierse en Cercle Brugge naar de 14e plaats. KV Oostende is 10e.

5857 keer bekeken