Voorzitterswissel bij Cercle Brugge

Opmerkelijk nieuws uit de bestuurskamer van Cercle Brugge. Voorzitter Paul Vanhaecke (rechts op de foto) zet zelf een stap opzij en wordt als voorzitter opgevolgd door Frans Schotte (links op de foto). Die laatste was al voorzitter van Cercle van 2002 tot 2011. Toen had hij zelf gevraagd aan Paul Vanhaecke om het voorzitterschap van hem over te nemen.

“Ik heb steeds gesteld dat ik bereid was om een stap opzij te zetten indien dit de ontwikkeling van Cercle ten goede zou komen” aldus Vanhaecke. “Nu wordt het door sommigen gepercipieerd dat mijn voorzitterschap de succesvolle van Cercle zou hypothekeren. Ik wil niet de zogenaamde sta-in-de-weg zijn en stap op als voorzitter van de vereniging.”

“De voorbije jaren waren zeker niet gemakkelijk, zowel financieel als sportief was het knokken om overeind te blijven.” Vanhaecke begeleidde ook de oprichting van de cvba Cercle Brugge. Nu zet hij dus een stap opzij. “De jongste tijd hoorde ik dat ik de verdere doorgroei van Cercle zou bemoeilijken. Dat vind ik bizar. De cvba werd opgericht om investeringen in Cercle toe te laten, niet om ze af te remmen. Tot op heden is dit onvoldoende het geval. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Cercle zich op het veld herpakt en uit de gevarenzone komt.”

Cercle staat op een teleurstellende 14e plaats in de competitie. Vanhaecke blijft wel voorzitter van de vzw Cercle Brugge, die verantwoordelijk is voor de jeugd, evenementen, sociale acties en supportersorganisaties. De cvba is bevoegd voor het sportieve, financiële en commerciële beleid.

 

 

 

361 keer gelezen