Standard onderuit tegen Sevilla

Standard heeft een eerste nederlaag geleden onder leiding van nieuwe coach Ivan Vukomanovic. Het ging in de Europa League kansloos met 3-1 onderuit op het veld van titelverdediger Sevilla. Standard staat nu derde in z’n groep en moet alles uit de kast halen wil het toch nog Europees overwinteren.

Tegen titelverdediger Sevilla zou het sowieso een moeilijke avond worden, wist trainer Vukomanovic. Twee weken geleden hield hij de Spanjaarden nog op 0-0 in Luik, maar in Sevilla was het een ander verhaal. De Spanjaarden monopoliseerden de bal en creëerden verschillende kansen. Na 20 minuten spelen was de 1-0 van Gameiro dan ook een logische gang van zaken.

Standard reageerde goed en kwam via De Camargo dichtbij de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk toch op het halfuur, na een afgeweken trap van Mpoku. Daarna nam Sevilla wel weer de wedstrijd in handen en vlak voor rust resulteerde dat in de 2-1 van Reyes. Hij rondde een knappe aanval simpel af.

Na de pauze ging Sevilla op zijn elan door. De paal en Thuram behoedden Standard van een grotere achterstand. De wedstrijd verwaterde , maar in het slot van de wedstrijd wist ex-Club Brugge spits Carlos Bacca er in de kluts toch nog 3-1 van te maken.

Standard blijft zo op vier punten staan en moet op de volgende speeldag absoluut winnen van het Kroatische Rijeka wil het zich nog plaatsen voor de volgende ronde. 

 

266 keer gelezen