Lokeren schiet weinig op met draw

Lokeren heeft in de Europa League 1-1 gelijk gespeeld tegen het Turkse Trabzonspor. Lokeren kwam al vroeg op voorsprong dankzij een goal van Patosi, maar vlak voor rust konden de Turken gelijk maken. De Waaslanders schieten weinig op met dit gelijkspel, ze blijven derde in hun groep. Met nog twee wedstrijden te gaan is de kans om Europees te overwinteren weer wat kleiner geworden.

Lokeren begon fel aan de wedstrijd van de waarheid en al na 4 minuten klom het op voorsprong. Mbaye Leye zette zich goed door op rechts en zijn voorzet werd door Patosi in twee tijden in doel gewerkt. Daarna moest Lokeren het initiatief aan Trabzonspor laten, maar op slag van rust kregen de Waaslanders toch twee grote kansen om er 2-0 van te maken. Patosi en De Pauw raakten echter niet voorbij de Turkse doelman.

Zoals zo vaak viel het doelpunt dan aan de overkant. Net op een slecht moment, vlak voor de rust, zag Copa er niet goed uit op een schot van Yatabaré en Waris kon van dichtbij de gelijkmaker op het bord zetten.

In de tweede helft ging Lokeren nog verwoed op zoek naar een tweede doelpunt, maar dat viel niet meer. Zo speelt Lokeren gelijk in de wedstrijd die het eigenlijk moest winnen. Mathematisch kan het nog steeds doorstoten naar de volgende ronde, maar dan moet het op de volgende speeldag winnen van leider Legia Warschau. 

 

245 keer gelezen