Anderlecht pakt punt na comeback

Anderlecht heeft zijn tweede punt in de Champions League gepakt, en dat na een geweldige comeback op het veld van Arsenal. De Engelsen stonden na een uur spelen 3-0 voor, maar Anderlecht kwam dankzij twee doelpunten van Anthony Vanden Borre en Aleksandar Mitrovic nog tot 3-3 terug. Voor Anderlecht een leuke opsteker na enkele mindere prestaties.

Paars-wit speelde een degelijke eerste helft en kon twee keer op voorsprong komen. Eerst week een schot van Dennis Praet af en verdween voor Anderlecht langs de verkeerde kant de paal. Even later had Sacha Kljestan dé kans om de Brusselaars op voorsprong te trappen, maar hij raakte niet voorbij Szczesny.

Het doelpunt viel dan alweer aan de overkant. Mbemba tikte Danny Welbeck lichtjes aan en de scheidsrechter wees naar de stip. Mikel Arteta twijfelde niet en stifte de 1-0 voorbij Proto. Anderlecht was nog niet half bekomen van de achterstand of het stond al 2-0. Alexis Sanchez trapte eerst een vrije trap nog in de muur, maar de rebound joeg hij staalhard voorbij Proto. Zo ging Anderlecht met een 2-0 achterstand rusten.

Het begin van de tweede helft leek niet veel beterschap te brengen. Bij een tackle blesseerde Mbemba zich en moest vervangen worden. Even later werd het de situatie nog uitzichtlozer. Kljestan leed dom balverlies en Alex Oxlade-Chamberlain spurtte voorbij Vanden Borre om de 3-0 binnen te trappen.

Anderlecht leek op weg naar een zware nederlaag, maar de ommekeer werd ingezet toen invaller Kawaya een goeie voorzet afleverde en Vanden Borre, weliswaar uit buitenspel, de 3-1 op het bord zette.  Een kwartier voor het einde kwam de hoop helemaal terug. Mitrovic lokte een penalty uit en opnieuw Vanden Borre zette deze feilloos om.

Anderlecht zette Arsenal nu echt onder druk en in de slotfase werd het daarvoor beloond. Andy Najar zette goed voor en Aleksandar Mitrovic kopte het leer voorbij een kansloze Szczesny. Zo pakt Anderlecht, na een schitterende comeback, een punt mee uit Londen.

Hoogtepunten tweede helft:

9425 keer bekeken