Charleroi houdt Club op brilscore

Bekijk samenvatting op 15:15.

Club Brugge ging donderdag al winnen onder de taalgrens en hoopte daar in Charleroi een vervolg aan te breien. De Karolo’s waren in de eerste helft wel een taaiere klant dan Moeskroen-Péruwelz. François testte na nog geen minuut al de vuisten van Ryan en nog geen minuut later trapte Mata een open kans onbegrijpelijk naast. Club Brugge zette daar vlotte combinaties tegenover, maar bij de laatste pass ging het telkens fout. Eén keer kreeg Meunier de ruimte voor een schot, maar zijn schuiver gleed voorlangs. Na twintig minuten combineerde blauwzwart opnieuw door de defensie van Charleroi, maar het doelpunt van Vormer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede helft toonde Charleroi zich het meest gretig. De derde wedstrijd in een week tijd leek te wegen op de fysiek van de Club-spelers. Het had moeite met het enthousiaste Charleroi, dat ondanks veel goede wil enkel kon dreigen met kopballetjes van Fauré. Een kwartier voor tijd pakte Mata uit met een fikse pegel, maar zijn schot stierf een eenzame dood op de kruising. Het slotoffensief van Club Brugge bracht geen grote kansen meer. Penneteau moest zich enkel nog attent tonen op een schot van Gedoz.

Club Brugge verzuimt zo om samen met Anderlecht aan de leiding te komen. Het wipt ook niet terug over Gent in het klassement en staat momenteel derde. 

3597 keer bekeken