Gent wint nog eens buitenshuis

Bekijk samenvatting op 1:00.

Na de vlotte overwinning tegen Waasland-Beveren wilde AA Gent ook de scalp van Lierse veroveren. Het was al van september geleden dat de troepen van Vanhaezebrouck nog eens buitenshuis wonnen. De Buffalo’s wilden daar op het Lisp verandering in brengen. Ook Besnik Hasi reserveerde een zitje op in Lier. De Anderlechtcoach wilde de partij aandachtig bekijken, want komende zondag trekt paarswit naar de Gent.

Het eerste halfuur had niets om het lijf. Lierse beperkte zich tot verdedigen en Gent voetbalde te traag en te slordig om wat te forceren. De wedstrijd stond bol van de overtredingen en in navolging daarvan werd het eerste schot tussen de palen een strafschop. Net als vorige week lokte Raman die uit, al was de wilde tackle van Swinkels erg dom. De Nederlandse verdediger haalde opgelucht adem toen Bajkovic de harde penalty van Milicevic uit zijn doel hield. De Buffalo’s staken in de blessuretijd hun neus opnieuw aan het venster, maar Bajkovic had een uitstekende reflex in huis op een hard schot Depoitre.

Na de rust trachtte Gent de flanken te benutten. Asare en Raman haalden regelmatig de achterlijn, maar voorin kon niemand Bajkovic bedreigen. Aan de overkant glipte Nwofor slim door de buitenspelval, maar oog in oog met Sels kopte de Nigeriaanse WK-ganger millimeters naast. Een kwartier voor tijd wiste Van der Bruggen dan toch een nul van het scorebord. De invaller trapte een aflegger van Depoitre zuiver in de winkelhaak. Het slotoffensief van Lierse stelde niet veel voor en was een maat voor niets. De Pallieters scoorden wel nog via Tahiri, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Hasi had het stadion al voor het eindsignaal al verlaten, wetende dat Gent volgende week in eigen huis bij winst over Anderlecht kan wippen. 

2651 keer bekeken