Kortrijk vernedert Cercle

Herbekijk samenvatting op 0:15.

KV Kortrijk heeft zwaar uitgehaald op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League. In het Jan Breydelstadion ging het met 0-4 winnen van Cercle Brugge. Vooral in de tweede helft werd de vereniging weggespeeld.

Vroege achterstand

Al in de 3de minuut was Cercle Brugge op achtervolgen aangewezen toen Buysse in de zestien meter tackelde en Marusic neerhaalde. Gertjan De Mets zette zich achter de bal. Zijn strafschop werd in eerste instantie gestopt door doelman Werner. Hij duwde de bal terug in de voeten van De Mets en kon zo de rebound wel binnen trappen. Cercle Brugge kwam na de vroege achterstand wel meer opzetten. Toch was de beste kans nog voor Kortrijk. Werner had een geweldige redding in huis op een kopbal van Matton.

Vrij spel voor Kortrijk

De tweede helft was volledig voor Kortrijk. Cercle speelde inspiratieloos en zonder vertrouwen. In de 67ste minuut stuurde Chevalier Marusic heerlijk diep. Werner stond in niemandsland en zo kon Marusic mooi de 0-2 over de doelman stiften. Kortrijk kreeg nadien alle tijd en ruimte en kon de score nog verder uitdiepen. Tien minuten later schoot Matton knap de 0-3 in de bovenhoek na een één-tweetje dat hij opzetten met ex-Cercle-speler Van Eeno. In de 80ste minuut bekroonde uitblinker Marusic zijn sterke prestatie met een tweede doelpunt en zette zo de 0-4 eindstand op het scorebord.

Virtueel laatste

Cercle Brugge moet dringend uit een ander vaatje tappen wil het nog uit de degradatiezone geraken. Momenteel staat Zulte Waregem nog laatste, maar die wachten de uitspraak van de beroepscommissie nog af en hebben een match minder gespeeld. Wanneer ze, meer dan waarschijnlijk, de drie punten vanop Sclessin toegewezen krijgen schuiven ze twee plaatsen op en neemt Cercle de rode lantaarn over. 

3629 keer bekeken