Standard zet opmars voort

Herbekijk samenvatting op 11:25.

Interim-coach Ivan Vukomanovic ging in de Vurige Stede na zeges op Anderlecht en Cercle Brugge op zoek naar een derde overwinning op rij. Standard heeft de punten broodnodig in de race om een plek in playoff-1.

De Rouches legden er vanaf de beginfase de pees op. De Camargo legde breed voor de vrijstaande Louis, die hevig over doel trapte. De Haïtiaan toonde zich voortdurend sterk aan de bal en speelde een van zijn beste wedstrijden voor Standard. KV Mechelen reisde af naar Luik om te voetballen en bokste na twintig minuten een leuke aanval in elkaar. Het schot van Rits zoefde naast. Aan de overkant reageerde M’Poku met een sprintje tot de achterlijn. Kosanovic liet de vleugelaanvaller vrij voorzetten, waarop De Camargo goed voor zijn mannetje kwam en raak kopte: 1-0. Standard ging door op dat elan en liet de Mechelaars nog weinig (adem)ruimte. Door een Mechels misverstandje achterin kwam de bal bij Mujangi-Bia, die sprintte richting Biebauw, maar de doelman behoedde zijn team voor een tweede doelpunt.

KV Mechelen trachtte na de rust hoger te voetballen, waardoor Standard ten volle kon profiteren van de snelle jongens voorin. De Camargo kopte voor de middellijn door naar Louis, die op Biebauw afstormde, de doelman omspeelde en dan onbegrijpelijk in het zijnet trapte. Uitstel bleek geen afstel. Nog geen minuut later mocht M’Poku na een een-tweetje met Mujangi-Bia richting Biebauw. Hij faalde niet en schoof simpel binnen. KV Mechelen zat voor het uur al op de knieën. Standard bleef door de Mechelse achterlijn snijden, maar invallers Watt en Ono stuitten op weg naar de 3-0 op Biebauw en de dwarsligger.

Standard wint voor het eerst sinds de openingsspeeldag in eigen huis. Vukomanovic pakt negen op negen en sluipt zo dichterbij de top zes. 

3013 keer bekeken