Ref spookdoelpunt fluit dit weekend niet

Scheidsrechter Wim Smet, die dinsdag flaterde in de wedstrijd Genk-Lierse door onterecht een doelpunt toe te kennen, zal dit weekend toch niet Charleroi – Club Brugge fluiten. Dat bevestigt Talent en Elite Referee Manager Frank De Bleeckere.

Smet en zijn assistenten keurden afgelopen weekend een onterecht doelpunt van Hervé Kagé voor Genk toe, terwijl de bal nooit over de doellijn was geweest. "In het licht van die gebeurtenissen hebben we besloten om een wijziging door te voeren in de aanstelling van de scheidsrechter voor de partij Charleroi-Club Brugge. Het gaat dus zeker niet om een schorsing of het op non-actief zetten van Smet, maar louter om een wijziging. Dat wil ik ten zeerste benadrukken", aldus De Bleeckere. "Na overleg met het Referee Office hebben we Smet gecontacteerd, en hij ging zelf ook meteen akkoord. Het is dus een beslissing in onderling overleg, om hem even rust te gunnen en de zaak te laten bekoelen." Het is scheidsrechter Alexandre Boucaut die Smet als scheidsrechter zal vervangen.

Volgens De Bleeckere mag Smet binnenkort zeker opnieuw op de velden verwachten worden. "Het is nu eventjes een belangrijk moment in de competitie, want we zijn net halfweg, en dus moeten de gemoederen bedaren. Maar ik verzeker u dat Wim Smet in de maand november opnieuw op het veld zal staan."

433 keer bekeken