Club wint makkelijk van Moeskroen

Bekijk de samenvatting van Moeskroen - Club Brugge vanaf 0'00 en de reacties vanaf 10'25.

 

Club Brugge heeft vanavond met 1-4 gewonnen van Moeskroen. Dankzij deze overwinning staat Club weer op een tweede plaats en nadert het terug tot op twee punten van leider Anderlecht. Moeskroen kon al zeven speeldagen niet meer winnen en is twaalfde.

Fel begin van Blauw-Zwart

Club Brugge begon erg sterk aan de wedstrijd en zette Moeskroen meteen onder druk. Dat leidde tot enkele goede kansen voor Tom De Sutter. Ook nu was er weer een discutabele fase toen de spits van Brugge in de 10de minuut een gemaakte goal op doelman De Vlamynck schoot en zijn herkansing daarna van de lijn werd gehaald. Deze keer had de scheidsrechter het bij het rechte eind, geen doelpunt. Blauw-Zwart bleef dreigen, maar kwam niet tot scoren. Na 27 minuten was er een vrije trap voor Club. Gedoz zette zich achter de bal krulde de bal prachtig in de rechterbovenhoek. 0-1 voor de bezoekers.

Tweemaal De Sutter

Moeskroen moest feller uit de kleedkamer komen wilde het nog kans maken op de overwinning. Na vijf minuten was het echter Tom De Sutter die er 0-2 van maakte. De spits glipte door de buitenspelval en schoot zijn derde treffer van het seizoen binnen. Moeskroen liet de schouders nog niet zakken. Het probeerde nog wel via de snelheid van Diaby, maar kon geen grote kansen creëren.  In de 65ste minuut dook Tom De Sutter goed op in het strafschopgebied en maakte hij er met zijn tweede van de avond 0-3 van. De zege voor Blauw-Zwart was binnen en Moeskroen legde zich neer bij de nederlaag. De voor De Sutter ingevallen Castillo stond nog maar een paar minuten op het veld toen hij in de 72ste minuut de 0-4 overhoeks binnentrapte. De wedstrijd was gespeeld. In de 87ste minuut kon Perez voor Moeskroen wel nog het eerreddende doelpunt maken. 1-4 en dat was ook de eindstand.

In het spoor van Anderlecht

Een al bij al makkelijke overwinning voor Club Brugge dat zo in het spoor van Anderlecht blijft. Moeskroen zakt na een sterk seizoensbegin steeds lager af in het klassement en heeft dringend een overwinning nodig.

11066 keer bekeken