Anderlecht wint eindelijk nog eens

Samenvatting vanaf 00:40

Anderlecht had in de maand oktober nog niet kunnen winnen. Tegen het KV Kortrijk van Anderlechtcoryfee Yves Vanderhaeghe moest het de drie punten pakken, al zou Kortrijk die niet zomaar cadeau geven. Bij Anderlecht bovendien geen Proto in doel, hij was net papa geworden, en ook Youri Tielemans, geblesseerd en geopereerd aan de hand, zat niet in de selectie.

Het spel ging goed over en weer in de beginfase. Chevalier kon half dreigen op corner, maar het was Acheampong die de match open brak. De snelle flankaanvaller versnelde de zestien in en ging over het been van També. Penalty. In afwezigheid van Youri Tielemans was het Steven Defour die zich achter de bal zette. De patron van Paars-Wit plaatste de bal goed in de hoek, 0-1 voor de landskampioen. Nog geen minuut later was daar al Chevalier. Hij had de gelijkmaker aan de voet, maar trapte iets te wild naast. Hierna ging het spel weer goed over en weer. De grootste kansen waren nog voor Kortrijk, maar een sterke Davy Roef stond in de weg.

De tweede helft begon rustiger dan de eerste helft. Na een kwartier besloot Cyriac een nummertje op te voeren. Hij hield twee verdedigers van Kortrijk aan de praat en vond dan Mitrovic. Deze draaide goed weg en schoot de 0-2 in de verste hoek voorbij doelman Keet. Kortrijk vond niet meteen een gaatje in de Paars-Witte defensie tot Stijn Desmet in de 70ste minuut Chevalier met een heerlijke doorsteekbal wegstuurde. De spits wipte de bal mooi over doelman Roef en Dierickx liep de 1-2 aansluitingstreffer uiteindelijk nog in het doel. Kortrijk kreeg weer hoop. Tevergeefs bleek wat later. Vijf minuten voor tijd sloop Kljestan door de buitenspelval en werkte hij de bal koel voorbij Keet, 1-3. In de blessuretijd kon Kortrijk nog terugkomen tot 2-3. Anderlecht-doelman Davy Roef moest een hoge bal lossen na een botsing met Colin en zo kon Pavlovic vrij binnenschieten.

Een belangrijke overwinning voor de landskampioen dat een moeilijke maand zo toch nog winnend kan afsluiten. Het blijft zo eerste in de stand met drie punten voorsprong op Genk. Club Brugge kan morgen nog wel tot op twee punten komen, als het wint van Moeskroen.

9919 keer bekeken