Standard in slotfase langs Cercle

Samenvatting vanaf 20:50

Standard heeft op een diefje gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Het speelde ondermaats en creëerde nauwelijks kansen in Brugge, maar dankzij een doelpunt van Tony Watt in de slotfase nemen de Rouches de drie punten alsnog mee naar Luik.

In de confrontaties tegen Sevilla en Anderlecht hoefden de Rouches het initiatief niet te nemen, iets wat tegen Cercle Brugge wel werd verwacht. Het had nood aan creativiteit en snelheid om de groen-zwarte muur te slopen. In de eerste helft was die creativiteit alvast zoek. Standard liet het spel aan Cercle Brugge, maar de Vereniging creëerde in de beginfase amper doelgevaar. Halverwege de eerste helft snelde Godee op de rechterflank Andrade voorbij. De Nederlander schoof de bal voor doel, waar D’Haene voor de neus van Thuram over doel trapte. Terwijl Cercle de bal vlot liet rondgaan, liepen Bia en M’Poku zich voortdurend vast op de groen-zwarte defensie. Vlak voor de rust stond De Camargo plots oog in oog met Werner, maar het vizier van de Braziliaanse Belg stond niet goed afgericht. Werner redde met een beenveeg, ook Louis kreeg in de herneming het leer niet in doel.

Ook de tweede helft had weinig om het lijf. Net voor het uur verloor Standard centrale verdediger Teixeira met een knieblessure. De wedstrijd baarde verder weinig kansen en leek op een brilscore af te stevenen, tot Tony Watt er vlak voor tijd alsnog 0-1 van maakte. Cercle kreeg de bal onvoldoende weggewerkt en de Schot trapte keihard in de korte hoek. Cercle Brugge ging nog op zoek naar een punt, maar kwam van een kale reis thuis. D’Haene dribbelde zich tot de achterlijn en trapte op doel, Buyl probeerde nog vanop afstand, maar Thuram hield voor de derde wedstrijd op rij zijn netten schoon.  

1876 keer bekeken