Genk wint van negen Pallieters

Bekijk de samenvatting vanaf 0:45

Racing Genk mengt zich in het titeldebat. De Genkenaars versloegen Lierse met 3-0 en klimmen zo naar de tweede plaats in de stand.

De Genkenaars toonden zich in de eerste minuut meteen gevaarlijk. Op een hoekschop van Gerkens pegelde Buffel de bal hard binnen het kader, waarop Bajkovic zich een eerste keer attent toonde. Dat sterke wedstrijdbegin kreeg geen gevolg wat de kansen betrof. Iets na het halfuur scoorde Genk wel uit het niets. Lierse kreeg een hoekschop niet voldoende weggewerkt en Kabasele kopte de openingstreffer binnen. Aan de overkant kon Lierse enkel antwoorden met een kopbal van Ngawa op de lat.

Ook in de tweede helft bleven de grote kansen uit, totdat bad boys Kagé en Mboyo een prachtige aanval opzetten. Mboyo legde de bal voor de rechter van maatje Kagé, die het leer op de onderkant van de lat trapte. Scheidsrechter Smet oordeelde op aangeven van zijn lijnrechter dat de bal over de lijn was. Zowel Kagé als de Lierse-spelers waren verbaasd, want de bal botste duidelijk niet achter de doellijn. Na het onterecht toegekende doelpunt verloor Lierse de pedalen. Ngawa en Traore kregen een rood karton te zien. Tussendoor maakte Buffel er na slecht uitverdedigen van de Pallieters nog 3-0 van. Genk pakt zo 9 op 9 en komt bovenin weer piepen.

9877 keer bekeken