Standard kent straf na rellen tegen Zulte

De Geschillencommissie heeft een straf uitgesproken voor Standard na de rellen in de match tegen Zulte Waregem. Standard wordt veroordeeld tot één match achter gesloten deuren, een boete van 5.000 euro en het verliest de wedstrijd tegen Zulte Waregem met 0-5. Standard gaat in beroep tegen de beslissing.

De wedstrijd tegen Zulte Waregem moest stilgelegd worden door ongeregeldheden bij de thuissupporters van Standard. Er werden projectielen op het veld gegooid en de hoofdtribune werd bestormd.

Ook nadat de match werd stilgelegd, bleef het onrustig. Kort voor tijd, bij een 1-2-stand, moest de scheidsrechter de wedstrijd definitief vroegtijdig affluiten doordat supporters opnieuw stoeltjes op het veld gooiden.

Standard in beroep

De Geschillencommissie heeft Standard nu veroordeeld tot 0-5 forfaitverlies tegen Zulte Waregem. Daarnaast moet het team ook 5.000 euro betalen. Standard is ook veroordeeld tot een wedstrijd achter gesloten deuren. Maar de club gaat niet akkoord met de veroordeling van de Geschillencommissie, want ze heeft beroep aangetekend. 

1311 keer bekeken