Brugge pakt met tien punt tegen Gent

Bekijk de samenvatting vanaf 01:20

Club Brugge en AA Gent hebben vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld. Club speelde bijna de hele tweede helft met tien na een rode kaart voor verdediger Oscar Duarte.

Op het openingsdoelpunt was het niet lang wachten in het Jan Breydelstadion. Na dertien minuten werd Danijel Milicevic op links helemaal vrijgelaten, de Zwitser met Servische roots krulde onhoudbaar in de verste hoek: 0-1.

Club kon amper dreigen, maar op het halfuur was het bij de eerste kans voor de thuisploeg al meteen raak. Izquierdo speelde op rechts Meunier goed vrij en die schilderde een voorzet op het hoofd van Tom De Sutter, die knap binnenkopte: 1-1. De Sutter had zijn dagje wel, vlak voor de pauze trapte hij na een hoekschop de 2-1 voorbij Gent-doelman Matz Sels.

Club leek alles onder controle te hebben, totdat Oscar Duarte na 52 minuten rood kreeg. De Costa Ricaan ging aan het truitje van Benito Raman hangen en werd door scheidsrechter Bart Vertenten naar de kleedkamers gestuurd.

Nadien waren er kansen voor een bedrijvige Raman en invaller Soumahoro. De gelijkmaker voor de Gentenaars viel iets na het uur. Club-doelman Ryan liet een schot van Rafinha knullig in doel glippen, 2-2.

In de stand blijft Blauw-zwart tweede met 21 punten, op twee punten van leider Anderlecht, dat vanavond nog Standard ontvangt. Gent is derde met twintig punten.

6502 keer bekeken