Charleroi wint van mak Oostende

Bekijk de samenvatting vanaf 20:55

Charleroi won thuis vrij makkelijk met 2-0 van KV Oostende. De kustploeg maakte nooit kans op de overwinning. Het waren de Zebra’s die vanaf het begin de wedstrijd in handen namen en een mooie thuiszege boekten.

Vanaf het fluitsignaal was het duidelijk dat Charleroi er meer zin in had dan Oostende. De kustploeg werd meteen onder druk gezet. De kansen en bijgevolg ook het doelpunt waren voor de gretige Carolo’s. Al in de 9de minuut maakte Houdret er met een rake kopbal 1-0 van. Oostende creëerde geen kansen en dus veranderde de score niet meer voor de rust.

Ook in de tweede helft nam Charleroi het spel in handen en weeral leidde dat tot een goal. In de 65ste minuut werd een slecht weggewerkte voorzet door doelpuntenmaker Houdret slim terug voorgebracht. Kitambala twijfelde niet en schoot de bal in één tijd in de verste hoek. Doelman Ovono was kansloos en zo stond het 2-0 voor Charleroi. Een tiental minuten voor tijd zette Berrier Wilmet nog alleen voor het doel, maar Penneteau had tot twee keer toe een goede redding in huis. Geen tegendoelpunt en een 2-0 overwinning voor de Zebra’s. De eerste overwinning voor Charleroi in meer dan een maand tijd, maar wel een verdiende.

481 keer bekeken