Genk wint in de laatste minuut

Bekijk de samenvatting vanaf 04:20

Racing Genk heeft op de twaalfde speeldag met 0-1 van Waasland-Beveren gewonnen. Genk kon pas in de 92ste minuut scoren en ging zo op een diefje winnen tegen de jongens van Ronny Van Geneugden.

Weinig grote kansen

Beide ploegen zetten een goede organisatie neer en veel echte grote kansen waren er niet. Zowel in de eerste als de twee helft kwamen de grootste kansen pas op het eind. Aanvankelijk was het Waasland-Beveren dat in de eerste helft meer initiatief toonde en met enkele halve kansen dreigde. Milos Maric zag een mooie vrije trap gered door Laszlo Köteles. En in de laatste minuut van de eerste helft was er aan de overkant Colin Coosemans die pal stond op een counter van Genk en schot van Cissé.

Invaller Kagé

De tweede helft zag er uit zoals de eerste. Beide ploegen probeerden voetballend tot kansen te komen, maar die waren schaars. De eerste grote kans in de tweede helft was voor Waasland-Beveren. Na een goede infiltratie schilderde Maric de bal op het hoofd van Baldé. Köteles haalde alles uit de kast op de kopbal. Met een geweldige redding wist hij zijn netten schoon te houden. De match leek te gaan eindigen op een doelpuntenloos gelijkspel. Eén minuut voor tijd verlengde Siebe Schrijvers slim een corner en aan de tweede paal kon invaller Hervé Kagé de 0-1 vrij inkoppen.

Top 6

Zo ging Genk alsnog met de zege aan de haal. De eerste overwinning tegen Waasland-Beveren sinds de fusie. Genk is bovendien al elf speeldagen ongeslagen. Door de overwinning komt Genk voorlopig op de vierde plaats te staan. 

5621 keer bekeken