De mening van Dirk Deferme: moneytime

Knockdown in Moneytime

71' Anderlecht staat 1-0 voor en mist twee uitstekende kansen op 2-0. Moneytime, nu wordt beslist over hoe het afloopt. Wenger wisselt drie keer: Campbell (op het WK voor Costa Rica) Oxlade-Chamberlain (op het WK voor Engeland) en Podolski (wereldkampioen met Duitland). Zij staan er vanaf minuut 84 allemaal op. Alles op alles. Bij 0-0 zouden de Gunners hetzelfde gedaan hebben. Bij 2-0 was het voorbij zei Wenger. Alles op alles, geen cliché in dit geval. Campbell, Ox en Podolski brengen snelheid, felheid en opportunisme in de box. Arsenal kan ineens veel meer. Hasi moet spelers, uitblinkers, wisselen omdat het beste ervan af is. Vermoeid of ziekjes of alletwee.

89' Gibbs 1-1. Desorganisatie, verbijstering, naar elkaar kijken, "dit kan toch niet? hoe is dat nu mogelijk?" Neen, dat hadden ze niet verdiend! 91' Podolski 1-2. Knockdown in Moneytime + 1'. Moneytime, veel verder moet je het niet zoeken. En het geld dat het verschil maakt. Kwaliteitsoverschot kost geld, dat zie je misschien in de eerste plaats op de bank met de invallers. Terwijl er meer dan een halve ploeg geblesseerd is, zitten daar ook nog Rosicky en Arteta in de rol van waarnemer.

Arsenal is nummer 9 in Europa. Zo sterk zijn ze dus in vergelijking met RSCA, het nummer 44 op de ranking. Zal het dan nooit lukken? Met plezier en met verbetenheid blijven proberen om te leren. En de volgende keer gewoon dat tweede doelpunt wel maken.

 

303 keer gelezen