Anderlecht van de hemel naar de hel

Landskampioen RSC Anderlecht heeft op de derde speeldag in groep D van de Champions League met 1-2 verloren van de Engelse topclub Arsenal. De Brusselaars kwamen na 71 minuten verdiend op voorsprong via Andy Najar en de wedstrijd werd 89 minuten lang gecontroleerd, tot Kieran Gibbs en Lukas Podolski met twee late doelpunten het Astridpark in diepe rouw dompelden.

Verder dan een zwakke poging van Santi Cazorla raakte Arsenal in de eerste helft niet, want Anderlecht - zonder Mitrovic en Suarez in de basis - oogde fris en eiste het balbezit op. Frank Acheampong en Ibrahima Conté creëerden enkele leuke acties over links, maar concrete doelpogingen volgden daar niet uit.

Najar schiet RSCA op voorsprong

Vlak na rust werd een goed schot van Conté van binnen de zestien door Nacho Monreal maar net afgeweerd. In minuut 55 prikte Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey dan weer zijn schotje net naast de paal van Proto. De RSCA-goalie moest zeven minuten later alles uit de kast halen om een doorgebroken Cazorla af te stoppen.

En dan was het moment van Anderlecht-middenvelder Andy Najar gekomen: goede actie van Dennis Praet op rechts, en de Hondurees kon diens voorzet binnenkoppen, 1-0 na 71 minuten. Een briljant opwippertje van Vanden Borre voor 2-0 belandde vijf minuten later op de lat.

Deksel op de neus

In minuut 84 bracht Hasi Matias Suarez nog in het spel, en die faalde meteen oog in oog met Arsenal-doelman Martinez. Steven Defour zette een minuut later het overwicht van Anderlecht nog eens in de verf met een kanonschot op de benen van diezelfde Martinez.

Die gemiste kansen zullen ze zich in Brussel nog lang herinneren, want Kieran Gibbs schoof de 1-1 in minuut 89 binnen op voorzet van Chambers en helemaal in het slot knalde Lukas Podolski nog raak voor 1-2.

Een onwaarschijnlijke anticlimax voor Anderlecht dat met een kater achter blijft.

4529 keer bekeken