Guy Luzon reageert op zijn ontslag

Guy Luzon heeft voor het eerst gereageerd op  zijn ontslag als trainer van Standard. “Ik bedank de voorzitter (Roland Duchâtelet), die in mij geloofde en me het enorme genoegen heeft verleend de coach van Standard te zijn”, zo laat de Israëliër weten.

"In eerste instantie zou ik mijn staf willen bedanken", aldus de 39-jarige Luzon. "Gedurende heel mijn passage bij Standard was mijn staf mijn rechterhand. Ik bedank ook de spelers, die zich iedere minuut van onze veldslagen met hart en ziel gegeven hebben. Ook dank ik de supporters, die ons veel opwinding en geluk hebben gegeven. Tot slot bedank ik de voorzitter, die in mij geloofde en me het enorme genoegen heeft verleend de coach van Standard te zijn. Deze club is fantastisch. Veel succes."

"Met spijt in het hart"

 "Het is met spijt dat onze club het einde van de samenwerking met Guy Luzon moet aankondigen", zo staat op de clubwebsite te lezen. "Hij was de belangrijkste persoon achter het zeer goede seizoen 2013-2014, waarin onze club op de tweede plaats eindigde na een erg lang parcours op kop van het klassement. De onvermijdelijke logica van de negatieve sportieve resultaten heeft onze club en de Israëlische coach er echter toe gebracht de nodige conclusies te trekken."

De positie van Luzon was onhoudbaar geworden na de gebeurtenissen van zondagavond. De competitiematch op Sclessin tegen rode lantaarn Zulte Waregem werd toen bij een 1-2 stand in de 90e minuut stopgezet door de scheidsrechter nadat misnoegde thuissupporters voor de tweede keer stoeltjes op het veld hadden gegooid. Voor en tijdens de match werd door de Luikse fans ook al nadrukkelijk om het ontslag van Luzon gevraagd. De Luikenaars staan met 12 op 30 voorlopig op een teleurstellende elfde plaats in de Jupiler Pro League.

1644 keer gelezen