Bob Peeters genoemd als opvolger Luzon

Nu Guy Luzon ontslag heeft genomen, moet Standard op zoek naar een nieuwe trainer. “Bob Peeters en Yannick Ferrera zijn de namen die hier circuleren”, zegt VTM NIEUWS-journalist Michiel Ameloot in Luik. “Zowel Peeters als Ferrera zijn momenteel trainer bij een team dat ook eigendom is van Standard-voorzitter Roland Duchatêlet. Peeters is trainer van het Engelse Charlton en Ferrera werkt in tweede klasse bij Sint-Truiden.”

“Naast die twee namen worden ook Mario Been, ex-trainer van Racing Genk, en Guy Hellers genoemd. Hellers is een ex-speler van Standard en een waar clubicoon. Mario Been ontkent in ieder geval dat er al contact is geweest met Standard.”

Sanctie na rellen

Naast de zoektocht naar een nieuwe trainer, wacht Standard ook nog een sanctie na de rellen en het stilleggen van de wedstrijd tegen Zulte Waregem. “Er zijn verschillende mogelijkheden. Ofwel verliest Standard met een 0-5-forfaitscore, ofwel blijft de stand zoals die was op het moment behouden (1-2). De voetbalbond kan ook beslissen dat de match helemaal opnieuw moet worden gespeeld, of dat de laatste minuten nog moeten gespeeld worden.”