Luzon niet langer trainer van Standard

Guy Luzon heeft ontslag genomen als trainer van Standard. De Israëliër heeft vanochtend afscheid genomen van zijn spelers. De positie van de Israëliër was onhoudbaar geworden na de supportersrellen van gisteren tijdens de match tegen Zulte Waregem. De supporters schreeuwden al langer om zijn ontslag. De vicekampioen van vorig jaar staat met 12 op 33 op dit moment pas 11de.

Luzon werd vorig jaar door Duchatêlet naar Standard gehaald ter vervanging van de populaire Mircea Rednic en werd moeilijk aanvaard door de fans van Standard. Zijn rotatiesysteem zorgde ook voor frustratie bij de supporters, die lijdzaam toezagen hoe hij de Europa League zomaar liet schieten.

De excentrieke Luzon wist in de competitie wel te overtuigen en zette meteen een knappe reeks neer, maar op het einde van het seizoen moest Standard in het zand bijten. Anderlecht kampioen, ondanks dat Standard zowat het hele seizoen aan kop stond.

Elfde plaats met 12 op 33

Het supportersprotest bleef duren en werd dit seizoen alleen maar feller. Sterkhouders van vorig seizoen vertrokken en voorzitter Duchatêlet kon niet voldoende versterking brengen. Luzon kreeg zijn team niet op de rails en Standard staat met 12 op 33 op een troosteloze elfde plaats.

Tijdens en na de wedstrijd tegen Zulte Waregem kende het protest tegen Luzon een hoogtepunt. Supporters bestormden de hoofdtribune en gooiden stoeltjes op het veld. De wedstrijd werd eerst onderbroken en later vroegtijdig afgefloten.

Afscheid van spelersgroep

Uiteindelijk nam Luzon zelf de beslissing om ontslag te nemen. Vanochtend zakte hij een laatste keer af naar Sclessin om zijn de verzamelde spelersgroep toe te spreken en afscheid te nemen. Ivan Vukomanovic neemt tijdelijk de taken van Luzon over.

Of het vertrek de rust doet weerkeren in de Vurige Stede is nog maar de vraag. De fans van Standard zijn namelijk ook ontevreden over het beleid van voorzitter Duchatêlet. Die wil Standard al langer van de hand doen, maar vindt geen overnemer. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1599 keer bekeken