Club Brugge klimt naar tweede stek

Club Brugge zet zijn opmars verder. Het won vlot van Lokeren en wipt zo over de Waaslanders en Gent naar de tweede plek. Het volgt nu op drie punten van leider Anderlecht.

Bekijk de samenvatting van Lokeren-Club Brugge vanaf 17:30.

De troepen van Preud’homme namen een blitzstart op Daknam. Vazquez stuurde Izquierdo enig mooi richting Copa en die trapte overhoeks binnen. Lokeren liet zich niet uit zijn lood slaan na de 1-0. Net na het eerste kwartier kreeg Galitsios erg veel ruimte van De Bock. Vanaken tikte de voorzet van de Griek simpel voorbij Ryan: 1-1. Beide ploegen kozen voor de aanval en dat leverde een leuke en duelrijke eerste helft op. Vlak voor de koffie had Izquierdo nog dé kans op de 1-2, maar hij knalde staalhard op Copa.

Ook in de tweede helft zetten Lokeren en Club in op de drie punten. Izquierdo toonde zich opnieuw gevaarlijk en trof de paal. Vlak na het uur mocht de Colombiaan gaan rusten en wierp Preud’homme Gedoz in de strijd. Die stond nog geen vijf minuten op het veld of knalde de bal al aan 137 kilometer per uur voorbij Copa. Na het tweede geel voor Galitsios leek Club Brugge zijn schaapjes op het droge te hebben. Invallers Dutra en Arthur konden het tij niet meer keren en in blessuretijd counterden Vazquez en Refaelov het goed uit. Die laatste legde de 1-3 eenvoudig in doel.

10849 keer bekeken