Lierse ontsnapt uit degradatiezone

De debuutwedstrijd van Arnar Vidarsson is op een sisser geëindigd. Lierse won het degradatieduel in Jan Breydel met 1-2 en wrikt zich in de stand zo los van de degradatiezone.

De Vereniging begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd. Na amper twee minuten loste Bajkovic een afstandsschot van Van Acker en ook de rebound van Sakuta-Paso hield de Bosniër uit zijn doel. Toch scoorden de Pallieters. Een cadeau van Stef Wils werd dankbaar uitgepakt door Ayub Masika. Wils legde de bal te kort terug op Werner, de Keniaan was sneller en lifte de bal slim over de doelman. Vlak daarna stuurde Keita met een lepe pass Masika opnieuw alleen op Werner af, dit keer zonder succes. Tien minuten later mocht Keita zelf alleen richting de Cercle-goalie, maar ook hij kon de voorsprong niet uitbreiden.

Vlak voor rust kopte Sakuta-Paso een onschuldige vrije trap tegen de hand van Ngawa. Gumienny floot een strafschop en Sukuta-Paso trapte zich vanaf de stip op het scorebord. De tweede helft begon voor Cercle net zoals de eerste: met een tegendoelpunt. Losada zette Keita knap vrij en die trapte de bal simpel naast Werner in doel. Diezelfde Keita werd even later nog eens neergelegd in de zestien, maar Losada miste de ideale gelegenheid op 1-3. Cercle toonde zich nauwelijks nog gevaarlijk. Bajkovic moest enkel nog plat op een afstandsschot van Buysse. Lierse hield makkelijk stand en ontstapt op die manier uit de kelder van het klassement. 

Bekijk de samenvatting vanaf 8:25, de reacties vanaf 15:21

1978 keer bekeken