Mechelen en Anderlecht delen de punten

KV Mechelen en Anderlecht hebben vanavond de punten gedeeld. Achter de Kazerne werd het 1-1. 

Besnik Hasi, die Anthony Vanden Borre na een maandenlange inactiviteit meteen een basisplaats gaf, zag hoe Silvio Proto iets voor het kwartier op de proef werd gesteld door een knal van Ibrahima Cissé. De Mechelaars beweerden dat de bal over de lijn was gegaan, maar scheidsrechter Geldhof was het hier niet mee eens. De beelden konden geen uitsluitsel geven.

In de 21ste minuut kwam de landskampioen dan toch op achterstand. Alessandro Cordaro nam de bal heerlijk op de slof en klopte Proto: 1-0. Een dominant Malinwa trof voor rust nog via diezelfde Cordaro de paal. Anderlecht mocht tevreden zijn dat het maar met een 1-0 achterstand ging rusten.

Ook na de rust waren de Mechelaars de betere ploeg. Uit het niets kwam Anderlecht in de 62e minuut dan toch op gelijke hoogte. Dennis Praet bediende Steven Defour, die de bal over KVM-doelman Wouter Biebauw wipte.

Anderlecht zorgde in het slot nog voor wat steriel overwicht, maar het kwam niet meer tot scoren. De beste kans werd nog door Rits van de lijn gehaald.

Paars-wit blijft leider in de stand, met vijf punten voorsprong op AA Gent en Lokeren, die nog hun wedstrijd van de 11de speeldag moeten afwerken. 

Bekijk de samenvatting vanaf 1:11, de reacties vanaf 8:44

8210 keer bekeken