Agüero rolt Tottenham op

Sergio Agüero heeft Manchester City zaterdag een 4-1 overwinning bezorgd in de Engelse Premier League tegen Tottenham. De ploegmaat van Vincent Kompany scoorde maar liefst viermaal in het Etihad Stadium.

City klom na dertien minuten op voorsprong via goudhaantje Agüero, maar aan de overzijde lukte Eriksen meteen de gelijkmaker.

Nog eens vijf minuten later zorgde Agüero van op de stip voor de 2-1 en even later had 'Kun' ook zijn derde van de middag kunnen scoren. De Argentijn trapte zijn tweede strafschop van de partij echter op de benen van doelman Lloris.

Iets voorbij het uur kregen ook de Spurs een elfmeter. Roberto Soldado liet dé kans op de 2-2 echter liggen, Joe Hart redde zijn poging.

Die misser kwam Tottenham duur te staan, want aan de overzijde ging de bal opnieuw op de stip na een trekfout van Fazio op Agüero. De verdediger kreeg rood, Agüero faalde ditmaal niet en trapte de 3-1 op het bord.

Even later zette wie anders dan opnieuw Agüero de kroon op het werk: 4-1.

Met Vincent Kompany (City) en Nacer Chadli (Spurs) stonden er twee Belgen aan de aftrap, zij maakten allebei de 90 minuten vol. Bij de bezoekers begonnen Moussa Dembélé en Jan Vertonghen op de bank, Dembélé mocht op het uur invallen, Vertonghen werd net na de 3-1 (in de 69e minuut) in de strijd geworpen.

 

 

648 keer gelezen