Supporters Racing Genk maken amok

Het bestuur en de directie van voetbalclub KRC Genk hebben vrijdagavond op een erg woelige supportersavond op vragen geantwoord van zo'n 450 opgedaagde fans. Het sportieve beleid en de aanpak van de harde supporterskern werden op de korrel genomen. Algemeen directeur Patrick Janssens en voorzitter Herbert Houben werden door de harde kern omsingeld en kregen het verbaal hard te verduren. Er werd ook een doodskist het stadion ingedragen die de teloorgang van de sfeer moest symboliseren.

Omdat er al langer een ongenoegen heerst bij een deel van de harde supporterskern, was het clubbestuur van KRC Genk ingegaan op de uitnodiging om een open gesprek te voeren over de bekommernissen van de supporters. De voorzitter, de algemeen directeur en de trainersstaf stonden ter beschikking voor de vragen van de 450 fans die waren opgedaagd.

Tot een echt gesprek kwam het niet, aangezien de clubverantwoordelijken vooral verwijten te horen kregen en de sfeer meteen erg grimmig was. Het ging al snel over de sportieve malaise die vooral technisch directeur Gunther Jacob wordt aangewreven. De vraag naar zijn ontslag werd meermaals gescandeerd.

Voorzitter Houben en directeur Janssens gaven toe dat er fouten zijn gebeurd, en maakten bekend dat de sportieve commissie wordt uitgebreid met ex-profvoetballers Dimitri De Condé en Koen Daerden. "We beseffen dat de verantwoordelijkheid voor de transfers te veel heeft gelegen bij mensen zonder veel voetbalervaring", aldus Janssens.

Na de discussies over de sportieve malaise, kwamen vooral de frustraties van de supporters uit het zogenaamde 'sfeervak' aan bod. Toen Janssens verwees naar opstootjes na de wedstrijd tegen AA Gent en aanhaalde dat sommigen enkel kwamen om amok te maken en geen supporter zijn, stonden tientallen supporters op van hun stoel om de directeur en de voorzitter te omsingelen. De vurigste supporters vroegen om de mensen met stadionverbod een tweede kans te geven en de aparte veiligheidsmaatregelen voor het sfeervak te herbekijken. Janssens zei bereid te zijn om hierover in dialoog te gaan.

Intussen liet de voorzitter van de supporterclubs al weten dat er een boycot is afgesproken tussen de diverse sfeergroepen. Ze droegen symbolisch een doodskist het stadion in, om de sfeer bij KRC Genk ten grave te dragen. Tot ze ingrijpende wijzigingen van het bestuur zien, zullen ze weigeren om hun ploeg verbaal te ondersteunen.

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van Stadion op

6439 keer bekeken