Dury: "denk dat ik de juiste man ben"

Zulte Waregem staat na 10 speeldagen troosteloos laatste in de stand met amper 6 punten. Essevee kon slechts 1 keer winnen, nota bene op de openingsspeeldag. Trainer Franky Dury hoopt het tij te kunnen keren. “We moeten Zulte Waregem in eerste klasse proberen houden. We moeten nu een correctie doorvoeren. Als dat tegen het einde van het jaar niet gelukt is, gaan we extra spelers moeten binnenhalen om de klus te klaren in de laatste 9 matchen.”

Dury heeft in samenspraak met z’n staf een streefcijfer vooropgesteld. “We moeten proberen 16 op 33 te pakken in de komende 11 wedstrijden, dan zouden we moeten uitkomen op een 12e plaats.” Het verhaal dat dit cijfer opgelegd is van algemeen directeur Eddy Cordier ontkent Dury. “Het is absoluut niet zo dat de CEO mij of het team onder druk zet om per se 16 op 33 te pakken.”

Ondertussen is Zulte Waregem ook bezig met de bouw van een nieuwe tribune. Die zou tegen eind november in gebruik moeten genomen worden. “We zijn bezig met de uitbouw van nieuwe accommodatie, maar we moeten oppassen dat dat geen te grote voorsprong neemt op het sportieve” zegt Dury.

Dury tekende vorig jaar een 10-jarig contract bij Zulte Waregem en staat nu voor de opgave om Zulte Waregem van degradatie te behoeden. “We hebben nu 3 punten achterstand op de 15e en op de 14e. We moeten dus zeggen, en we zijn dat niet gewoon, dat we voor een reddignsoperatie staan. Maar ik denk nog steeds dat ik de juiste man ben voor Zulte Waregem. Ik weet wat we nodig hebben” zei Dury nog.