Genk raapt punt op Anderlecht

Bekijk de samenvatting vanaf 00:40.

Leider Anderlecht kreeg zondagavond in de tweede topper van Super Sunday. Een overwinning zou Genk terug naar de top 6 leiden, terwijl Anderlecht de kater van afgelopen woensdag in de Champions League tegen Dortmund wilde doorspoelen.

Geen gevaar

Genk nam een sterke start en zette Anderlecht goed onder druk. Het leverde niet meteen grote kansen op, maar het balbezit was duidelijk voor Genk. Toch was het Anderlecht dat na een kwartier via Defour en eerste schot tussen de palen kreeg. Koteles kon de bal makkelijk oprapen. Halfweg de eerste helft begon Anderlecht onder de druk uit te komen en eiste het ook steeds meer de bal op. Dat leverde Paars-Wit toch enkele kansen op met een kopkans voor Mbemba op corner en een schot van Praet dat mooi werd gered door Koteles. Genk begon meer op de counter te loeren en kon af en toe dreigen met een afstandsschot van Buffel en een gekruist schotje van Gorius dat nipt voorlangs ging. Vele kansjes maar weinig echt doelgevaar inde eerste helft.

Penaltyspook

De tweede helft bracht weinig beterschap. Beide ploegen speelden afwachtend en zoekend naar de openingen, maar die kwamen er niet. De match werd vooral gekenmerkt door de felle duels en de vele mislukte acties. Halverwege greep Hasi in door Suarez en Conte te wisselen door Acheampong en Kabasele. Net zoals tegen Dortmund was het Frank Acheampong die met zijn snelheid voor gevaar en onrust zorgde in de Genkse achterhoede. En dat leek te lonen, want in de 71ste minuut versierde de flankaanvaller een penalty. Dat leidde tot een discussie tussen Kabasele en Tielemans. De jonge Tielemans stond klaar om de bal op de stip te leggen toen Kabasele zich kwam opdringen. Na een tussenkomst van kapitein Proto zette Kabasele zich achter de bal, maar hij trof de paal en miste zo de uitgelezen kans op de 1-0. Het penaltyspook hangt weer boven het Astridpark. Anderlecht bleef drukken en probeerde het over de flanken. De vele voorzetten zorgden amper voor gevaar. Tielemans was er nog het dichtste bij met een harde vrije trap die weeral door Koteles werd gepareerd.

Solide leider

Een gemiste penalty die leider Anderlecht alweer punten kost. Anderlecht blijft wel solide eerste in de stand, want eerste achtervolger AA Gent kwam vrijdag ook niet verder dan een gelijkspel tegen Westerlo. Het is vooral Club Brugge dat een goede zaak doet en over Westerlo naar de derde plaats springt.

5339 keer bekeken