Club Brugge wint van negen Rouches

Bekijk de samenvatting van Club Brugge – Standard vanaf 15:55

Club Brugge heeft op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-0 gewonnen van Standard. Timmy Simons scoorde twee keer van op de stip. Castillo legde diep in de toegevoegde tijd de eindstand vast.

Standard moest al na 10 minuten met een man minder voort na de uitsluiting van debutant Eyong Enoh. De Kameroener werd door scheidsrechter Luc Wouters uitgesloten na een wilde tackle op de enkel van Clubspeler Vormer.

In minuut 27 kreeg Club een eerste strafschop na een fout van Arslanagic op Izquierdo. Simons bleef rustig en duwde de bal binnen.

Ondanks de numerieke minderheid kon Standard, zeker in de tweede helft, zijn voet naast Club plaatsen. De Luikenaars kenden echter pech met onder meer een bal op de lat van Arslanagic. Milec liet dan weer een huizenhoge kans liggen.

Net voor de 90ste minuut kreeg Club een tweede penalty na een overtreding van Faty op Refaelov. Opnieuw nam Simons zijn verantwoordelijkheid. In de marge mocht Jeff Louis na aanhoudend protest als tweede Luikenaar vroegtijdig gaan douchen.

Castillo legde in de 95ste minuut, diep in de toegevoegde tijd, de eindscore in Jan Breydel vast.

De ploeg van Michel Preud'homme wipt dankzij de driepunter naar een voorlopige derde plaats, die het deelt met Westerlo. Standard blijft hangen op de tiende plaats met 12 op 30.

 

8583 keer bekeken