Lierse verwijst Zulte naar laatste plaats

Bekijk de samenvatting vanaf 0:55

Lierse heeft zaterdagavond op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League op het Lisp het degradatieduel tegen Zulte Waregem met 3-1 gewonnen. Lierse springt zo met negen punten naar de voorlaatste plaats en verwijst Zulte Waregem, dat slechts zes punten heeft, naar de laatste plaats.

Beide ploegen stonden onder grote druk en moesten absoluut winnen om uit het dal van de rangschikking te kruipen. Zulte Waregem begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 24ste minuut ook op een 1-0 voorsprong via een knappe goal van Sylla. Tien minuten later stond het al terug gelijk via de sterk spelende Keita. In de tweede helft was het Lierse die op corner terug op voorsprong kroop. Matoukou tikte de corner rustig binnen. Één minuut later kreeg Ekangame rood en werd het echt moeilijk voor Zulte. Enkele minuten voor tijd kreeg Verboom rood na een overtreding in de zestien meter. De bal ging op de stip en Sayed legde de 3-1 eindstand vast.

Zulte Waregem, de vice-kampioen van twee jaar geleden, staat nu alleen laatste. Een situatie die de jongens van Francky Dury niet gewoon zijn.

6231 keer bekeken