Kortrijk wint na pijnlijke blunder

Bekijk de samenvatting vanaf 17:45

De eerste wedstrijd van deze voetbalzaterdag was een duel uit de rechterkolom tussen het nummer 12, Charleroi, en het nummer 13, KV Kortrijk. De ploeg die vandaag won, schoof voorlopig wel op naar de linkerkolom.

Na een aftastende fase met daarin weinig gevaar was de eerste kans meteen de goede voor KV Kortrijk. In de 13de minuut verlengde Marusic een corner van Matton die helemaal vrij hard kon inkoppen. Drie minuten later was het weeral raak voor Kortrijk, maar deze keer niet via een eigen speler. Het was doelman Penneteau die knullig blunderde toen hij een terugspeelbal van Dewaest wilde controleren. De bal glipte onder de voet van de 33-jarige doelman en rolde het doel in. Een zeer pijnlijke blunder en 0-2 voor KV Kortrijk. Na de twee snelle tegendoelpunten ging Charleroi wel beter voetballen. Het dreigde nog met enkele afstandsschoten, maar de aansluitingstreffer bleef uit.

De thuisploeg begon gretig aan de tweede helft en kwam zelfs met een man meer te staan. Kortrijk-kapitein Pavlovic kreeg een tweede geel onder de neus geduwd na een harde tackle. Hij raakte eerst de bal, maar ging daarna nog door op de enkels van Marcq. Toch was het weer Kortrijk dat de grootste kans kreeg. Chevalier legde de bal goed af op Matton, maar die trof de paal. Zo bleef Charleroi in leven. Met 11 tegen 10 begonnen de zebra’s nu echt door te duwen. Het was zoeken naar gaatjes in de Kortrijkdefensie. Neeskens Kebano kwam nog het dichtste bij de aansluitingstreffer. Twee keer ging zijn kopbal nipt voorlangs. Kortrijk loerde met de snelle Chevalier op de counter, maar die stond al te vaak alleen tegen drie à vier Kortrijkverdedigers. De vele voorzetten vanop de flanken leverden de Zebra’s niets op en zo bleef het 0-2 voor Kortrijk. 

1966 keer bekeken