Club Brugge simpel voorbij Helsinki

Club Brugge heeft  zijn tweede wedstrijd in poule B van de Europa League gewonnen. Op het veld van het Finse HJK Helsinki werd het 0-3.

Op het harde kunstgrasveld in het koude Helsinki ging Club Brugge eerder sterk van start. De West-Vlamingen trokken meteen het balbezit en de eerste kansen naar zich toe, en dat resulteerde na 18 minuten in de 0-1. Na een rebound op een schot wilde Lior Refaelov de bal voorbij de touwen jagen, maar de Finse verdediger Markus Heikkinen was hem op ongelukkige wijze voor en klopte zijn eigen doelman: 0-1 voor Club. Na een eerder magere eerste helft was dat ook de ruststand.

Na een kwartier in de tweede helft kreeg Obbi Oulare een uitstekende kans op de 0-2. Hij werd door Victor Vazquez alleen voor doel gezet, maar kon zijn schot niet in het doelvlak plaatsen. Michel Preud'homme wisselde zijn jonge spits even later dan maar voor Tom De Sutter, en dat loonde al na vijf minuten. Op een perfecte assist van Felipe Gedoz kon de spits met een gelukje de bal voorbij de Finse doelman tegen de touwen koppen.

Laurens De Bock maakte het verdict voor de Finnen nog wat zwaarder door 12 minuten voor tijd nog een vrije trap vanop twintig meter enig mooi binnen te krullen.

Nog in groep B won Torino met 1-0 van FC Kopenhagen. Daardoor worden Club Brugge en Torino gedeeld leider met vier punten. Kopenhagen volgt met 3 punten, HJK heeft er geen.

1064 keer gelezen