Standard maatje te klein voor Feyenoord

De Belgische eersteklasser Standard Luik heeft zijn tweede wedstrijd in de poulefase van de Europa League met 2-1 verloren op het veld van Feyenoord Rotterdam.

De wedstrijd begon aan een rustig tempo, zonder al te veel doelgevaar. Pas na twintig minuten schoot De Kuip een eerste keer wakker. Tot tweemaal toe kon Feyenoord in minuut 27 op voorsprong komen, maar evenveel keer lag Standard-doelman Eiji Kawashima in de weg. De Luikenaars herpakten zich goed, en prikten na 36 minuten een eerste keer tegen. Kenneth Vermeer kon een lobbal van Jeff Louis maar net uit doel slaan.

Na de pauze had Feyenoord amper één minuut nodig om te scoren. Op een inworp van Miquel Nelom verkeek Eiji Kawashima zich compleet, en na een contact met Sven van Beek verdween de bal in doel. Flater van de Japanner, en 1-0 voor Feyenoord. Een twintigtal minuten later zat het Standard even mee. Na hands van Jeff Louis kwam de bal bij Jonathan Viera, die kon binnentikken: 1-1. Zes minuten voor tijd kon Elvis Manu de Rotterdammers toch nog een doelpunt schenken, na een knappe volley binnen het strafschopgebied. Kawashima kon niets beginnen tegen het harde schot dat hoog in de netten belandde.

In de andere wedstrijd in groep G deed titelverdediger Sevilla niet beter dan een 2-2 gelijkspel bij het Kroatische Rijeka. Sevilla is met 4 punten alleen leider, voor Standard (3), Feyenoord (3) en Rijeka (1). Op 23 oktober ontvangen de Rouches Sevilla in Luik.

 

615 keer gelezen