Anderlecht maat te klein voor Dortmund

Anderlecht heeft zijn tweede match in de groepsfase van de Champions League verloren tegen het Duitse Borussia Dortmund. Na negentig minuten stond een pijnlijke 0-3 uitslag op het scorebord. 

Dortmund kwam razendsnel uit de startblokken. Al na drie minuten was het raak voor de Duitsers. De Japanse international Kagawa loodste Ciro Immobile met een slim opwippertje centraal door de buitenspelval en de Italiaanse sluipschutter, vorig seizoen nog topschutter in de Serie A, laat dergelijke kansen niet onbenut. De 0-1 was een feit.

Anderlecht probeerde er iets tegenover te zetten, maar het had het moeilijk. Vijf minuten na de openingsgoal kwam Anderlecht toch even opzetten. Mitrovic werd goed weggestuurd, kon alleen op de doelman af, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. Onterecht, zo bleek achteraf.

Anderlecht lag voor de pauze niet de hele tijd onder tegen Dortmund maar telkens de Duitse vicekampioen versnelde, snakte de thuisploeg naar adem. Abaumeyang kreeg nog de grootste kans, hij mikte voor een bijna leeg doel naast. 

Vlak na de pauze sloeg het vuur dan toch in de pan bij de thuisploeg, maar meer dan een hoekschop voor Defour en een krul van Mbemba naar de verste winkelhaak leverde dat niet op. De flanken gingen echter een pak hoger staan en dat leverde meer ruimte op voor de Duitsers. Invaller Adrian Ramos dook na zeventig minuten bij een lage voorzet van op rechts aan de eerste paal op en tikte in de kortste hoek binnen: 0-2 en Dortmund op rozen.

Aleksandar Mitrovic had daar verandering in kunnen brengen, maar de Serviër had zijn dagje niet en mikte alleen voor de doelman op de paal.

Paars-wit moest de kelk tot op de bodem ledigen want Ramos tikte zijn tweede van de avond nog voorbij Proto. 0-3 en de boeken toe voor Anderlecht.

Na twee speeldagen is Paars-wit met één punt gedeeld derde. Galatasaray verloor immers met stevige 4-1 cijfers op bezoek bij Arsenal, dat zijn eerste punten pakte en nu alleen tweede is met drie punten. Borussia leidt de groep met het maximum van de punten.

2294 keer bekeken