Kopstootincident: Van Damme vrijuit

KV Mechelen-speler Joachim Van Damme hoeft geen sanctie te vrezen voor het incident van afgelopen zaterdag, waarbij hij van racisme beschuldigd werd door Waasland-Beveren-speler David Addy. De vrijspraak komt er omdat de oproeping van Van Damme niet volgens het Bondsreglement verliep. Addy wordt vier speeldagen geschorst, waarvan twee effectief.

Van Damme verscheen dinsdagmiddag samen met Addy voor de Geschillencommissie, om de zaak uit te klaren. Van Damme werd vervolgd door het Bondsparket, dat een geldboete vroeg als sanctie, ook al werd het zogenoemde racisme door een speciale Onderzoekscommissie niet als bewezen beschouwd.

De Geschillencommissie ging op die vraag tot geldboete niet in, omdat de oproeping van Van Damme niet correct verliep volgens het Bondsreglement. "Van Damme kreeg geen rode kaart in de wedstrijd, noch werd hij opgeroepen door de Reviewcommissie op basis van televisiebeelden", luidt het besluit.

"Daarom is de vervolging van Van Damme onontvankelijk en wordt geen boete toegekend." Van Damme beweerde tijdens de zitting nooit racistische bewoordingen gebruikt te hebben tegen Addy. "Ik heb enkel gezegd 'fuck off, get up,", zei de KV Mechelen-speler, die een kopstoot kreeg van Addy. 

Bekijk ook: 

 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op