Oostende en Club spelen gelijk aan zee

Bekijk samenvatting op 0:58

KV Oostende en Club Brugge hebben na een aangename wedstrijd 2-2 gelijk gespeeld. Club kwam wel op voorsprong via Engels, maar Oostende boog de situatie helemaal om. Uiteindelijk was het opnieuw Engels die club een punt bezorgde.

Club kwam al na 8 minuten op voorsprong. Björn Engels tikte een corner van Gedoz knap voorbij Oostende-doelman Ovono. Engels zou een hoofdrol spelen in de wedstrijd, want enkele minuten later veroorzaakte hij een penalty voor KVO. Engels raakte de bal, maar ook wat van Canesin en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Siani twijfelde niet en maakte er  1-1 van.

Na de rust bleef het een aangenaam kijkstuk. Na een knappe aanval knalde Canesin de kustploeg op voorsprong. Oostende kreeg daarna nog kansen om de voorsprong uit te diepen, maar Ryan keepte sterk. 20 minuten voor tijd was daar opnieuw Björn Engels, hij tikte een vrije trap binnen, 2-2. Nadien werd Club nog een strafschop ontzien. Na een vergelijkbare als de overtreding van Engels in de eerste helft kreeg Club deze keer geen strafschop.

Het bleef bij 2-2, een billijk gelijkspel voor beide ploegen. KV Oostende en Club Brugge blijven met 14 punten  op plaats 5 en 6 in de rangschikking. 

 

9400 keer bekeken