Standard slikt late gelijkmaker

Bekijk samenvatting op 15:43

Standard heeft zondag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League punten gemorst tegen staartploeg Lierse. De Rouches stonden bij rust 2-0 voor dankzij twee treffers van kapitein Jelle Van Damme, maar in de slotfase - en na de rode kaart voor diezelfde Van Damme - kwamen de Pallieters nog terug tot 2-2.

Van Damme was ijzersterk in de eerste helft en scoorde tweemaal tegen geel-zwart. Tien minuten voor rust kopte hij een verre voorzet van Teixeira met veel gevoel over doelman Bajkovic en op slag van rust reageerde hij alert na een mislukt schot van Ciman. Ook na rust hadden de Rouches meerdere kansen om de score op te drijven, maar het was Lierse dat verrassend de weg naar de netten vond:Ngawa kopte in de 68e minuut de aansluitingstreffer tegen de Luikse netten na een aarzeling van Ciman.

Lierse putte moed uit het doelpunt, maar zag niet veel later kapitein Losada uitgesloten worden na een tweede gele kaart. Acht minuten voor tijd moesten ook de Luikenaars met zijn tienen verder na het tweede geel van doelpuntenmaker Van Damme. Standard kreeg in de slotfase nog het deksel op de neus, het was de ingevallen Vellios die de 2-2 in doel kopte. Aan de overzijde ranselde Bajkovic de 3-2 van Louis nog uit zijn doel.

In de stand schiet Standard weinig op met één punt. Het is achtste met twaalf punten, negen minder dan leider Anderlecht. Lierse blijft zestiende en laatste, maar beent wel Zulte Waregem bij.

 

2758 keer bekeken