Suarez leidt paars-wit naar 0-2 zege

Bekijk de samenvatting op 0:43

Anderlecht is heeft de openingswedstrijd van speeldag 9 met 0-2 gewonnen van Zulte Waregem. In een aangename wedstrijd was het Mattias Suarez die Anderlecht met een goal en een assist op weg zette naar de overwinning. Anderlecht blijft aan de leiding met 21 punten.

Het was Zulte Waregem dat het best begon, Troisi zag zijn poging op de paal belanden. Maar ook Anderlecht liet zich niet onbetuigd, na een ingestudeerd nummertje trapte ook Mitrovic op de paal. Zulte Waregem zag in de eerste helft nog een doelpunt van Sylla terecht afgekeurd worden voor buitenspel. Bij Zulte Waregem mocht Plet van geluk spreken toen een stevige tackle op Defour onbestraft bleef.

Vlak voor de pauze sloeg Mattias Suarez toe. Hij draaide zich goed vrij en krulde de bal heerlijk voorbij Bossut in de kruising. Na de pauze was het opnieuw Suarez die beslissend was voor paars-wit. Najar tikte een voorzet van de Argentijn voorbij Bossut. 0-2 voor Anderlecht. Zulte drong nog wel aan, maar tot echte kansen kwam het niet meer.

Zulte Waregem blijft zo onderin staan. Het heeft maar 6 punten uit 9 wedstrijden. Anderlecht behoudt de koppositie met 21 punten. 

 

8760 keer bekeken