Belg wint als jongste ooit WK panna

De 17-jarige Belg Ilyas Touba heeft zich afgelopen zondag in Amsterdam tot jongste wereldkampioen ‘panna’ ooit gekroond. Panna is een afgeleide van voetbal, waarbij in een kleine arena één tegen één wordt gespeeld. Wie als eerste zijn tegenstrever door de benen kan spelen, wint. Als dat niet gebeurt binnen de tijd, telt het aantal doelpunten.

Panna is een uiterst technische vorm van voetbal die voornamelijk door zogenaamde streetstyle voetballers wordt gespeeld. Touba, afkomstig uit Borgerhout in Antwerpen, is absolute wereldtop in het panna en kroonde zich in Amsterdam tot jongste wereldkampioen ooit.

Touba plaatste zich via de voorrondes voor de eindfase van het toernooi en klopte daarin al zijn tegenstanders. In de 1/16de finale klopte hij zijn tegenstander door een schitterende panna.

Komende zondag zijn de kunsten van Touba te aanschouwen op de pier in Blankenberge tijdens het Belgische kwalificatietoernooi voor het WK streetstyle. Met 15 andere voetbalkunstenaars strijd Touba daar om het Belgische ticket om deel te nemen aan het WK streetstyle in Brazilië.