Speeldag 9: kan Zulte het tij keren?

In de openingswedstrijd van speeldag 9 in de Jupiler Pro League neemt Zulte Waregem het op tegen competitieleider Anderlecht. De West-Vlamingen staan op een ontgoochelende voorlaatste plaats en het is al van 27 juli, op de openingsspeeldag tegen KV Kortrijk, geleden dat ze nog eens een wedstrijd konden winnen. Franky Dury erkende vorige week dat ze in de hoek zitten waar de klappen vallen en dat het voor ploegen die achteraan staan moeilijk is om een portie geluk af te dwingen. Dury en co konden wel wat vertrouwen op doen door de bekerzege (0-4) op het veld van tweedeklasser Antwerp.

Het is de vraag als Zulte Waregem het tij kan keren tegen Anderlecht. Paars-wit won, zij het moeilijk, in de beker, in de competitie staat het alleen aan de leiding en in de Champions League speelde het een sterke wedstrijd op het veld van Galatasaray. Toch kon Anderlecht al drie uitwedstrijden op rij niet winnend afsluiten. Verder nemen staartploegen KV Kortrijk en Waasland-Beveren het zaterdag op tegen respectievelijk Moeskroen-Péruwelz en KV Mechelen. Ook speelt Cercle Brugge tegen Westerlo, dat uit is op eerherstel na de 6-1 blamage in de beker en wil Genk-coach Alex McLeish opnieuw aanknopen met een overwinning thuis tegen Charleroi. 

Op zondag staat de Oost-Vlaamse derby tussen AA Gent en Lokeren op het programma, ofwel het nummer twee tegen het nummer drie in de rangschikking. De Buffalo’s kenden onder Hein Vanhaezebrouck een goeie start met 16 op 24. Ook Lokeren doet het goed na twee opeenvolgende zeges in de competitie. Het is wel al van 2005 geleden dat de Lokeren nog eens de drie punten wist mee te nemen naar het Waasland.

Standard neemt het thuis op tegen hekkensluiter Lierse. De Rouches hebben opnieuw wat vertrouwen getankt na drie opeenvolgende overwinningen, Europees, in de competitie en in de beker. Het is bovendien van 1997 geleden dat Lierse nog eens wist te winnen in Luik.

KV Oostende en Club Brugge sluiten zondagavond de negende speeldag af. Bij Club is de rust wat teruggekeerd na de 5-0 tegen Kortrijk en de 6-1 in de beker tegen Aalst, ook zijn Tom De Sutter, Nicolas Castillo en Lior Refaelov terug fit. Club verloor bovendien nog nooit op het veld van Oostende. Bij de kustploeg van Marc Coucke mag alles, maar moet niets. KVO staat met 13 punten zelf op gelijke hoogte van Club Brugge in het klassement.  

 

500 keer gelezen