Lokeren zet KV Mechelen opzij

Herbekijk de samenvatting van Lokeren - KV Mechelen vanaf 1'24 en de reacties vanaf 7'58.

Sporting Lokeren heeft de slotwedstrijd van de achtste speeldag met 3-2 gewonnen van KV Mechelen. Abdurahimi (2x) en Persoons zorgden voor de Lokerse doelpunten op Daknam, Matthys en Bateau scoorden tegen voor de Mechelaars.

Lokeren leek hersteld van de pijnlijke 1-0 nederlaag van donderdag in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij de Poolse topclub Legia Warschau en kwam op het halfuur op voorsprong dankzij een treffer van aanwinst Besart Abdurahimi (1-0).

KV Mechelen was echter niet aangeslagen en mocht met een gelijkstand de rust in, nadat Tim Matthys Lokeren-doelman Copa met een schitterend schot in het dak van het doel te grazen had genomen (1-1).

Ook na de pauze klom de thuisploeg op voorsprong, na de tweede van de avond voor Abdurahimi (2-1). Een paar minuten later stonden de bordjes echter opnieuw in evenwicht. Matthys voerde deze keer de rol van aangever perfect uit en bediende Sheldon Bateau, die met het hoofd de gelijkmaker tegen de netten prikte (2-2).

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar na een knappe streep van Persoons (3-2) gingen de boeken dicht voor de Mechelaars.

In de stand wipt Lokeren met veertien punten naar de derde plaats in de stand, op vier punten van leider Anderlecht. KV Mechelen doet met de vijfde nederlaag van het seizoen een slechte zaak en zakt met negen punten van de achtste naar de elfde plaats.

2250 keer bekeken