Brugge smeert Kortrijk 5-0 aan

Herbekijk de samenvatting van Club Brugge - KV Kortrijk vanaf 13'12 en de reacties vanaf 24'22

Club Brugge heeft zondagavond de voorlaatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League met 5-0 forfaitcijfers gewonnen van de buren uit Kortrijk. Voor Club was het de eerste overwinning na vijf wedstrijden zonder zege.

In een aangename eerste helft dicteerde Blauw-zwart de wet, met Obbi Oulare als absolute uitblinker. De achttienjarige zoon van voormalig Genk-aanvaller Souleymane Oulare versierde enkele prima kansen, maar toch was het veertig minuten wachten op de openingstreffer. Sobota zette zich goed door en Oulare kopte staalhard binnen: 1-0 en meteen het eerste doelpunt van Oulare in de Jupiler Pro League.

Na de pauze was het knokken geblazen voor Club, totdat Maxime Chanot op het uur met een tweede keer geel van het veld gestuurd werd. Kortrijk was met een man minder een vogel voor de kat en na 74 minuten verdubbelde Victor Vazquez met een stevige knal de voorsprong.

In een dolle slotfase kregen de Kortrijkzanen nog drie doelpunten rond de oren. Invaller José Izquierdo deed voor de eerste keer in de Belgische eerste klasse de netten trillen, Timmy Simons en invaller Fernando Menegazzo zetten de 5-0 forfaitcijfers op het bord.

Na de derde zege van het seizoen klimt Club Brugge met dertien punten naar de vierde plaats. KV Kortrijk is na een slechte competitiestart met zeven punten op twee na laatste.

 

16643 keer bekeken