Anderlecht blijft ongeslagen

Bekijk de samenvatting van RSC Anderlecht - Cercle Brugge vanaf 1'15 en de reacties vanaf 7'45.

Landskampioen RSC Anderlecht heeft vanavond in het Constant Vanden Stockstadion met 3-2 gewonnen van Cercle Brugge. Paars-wit boekte een zuinige, maar verdiende zege tegen een stug Cercle.

De wedstrijd begon voor Anderlecht, dat als eerste van de deze week Europees spelende clubs in actie kwam, met een valse noot want de Belgische recordkampioen zag tijdens de opwarming Dennis Praet geblesseerd uitvallen. Ibrahima Conté was zijn vervanger.

Paars-wit stond bij de rust 2-1 voor. Aleksandar Mitrovic opende na zeven minuten de score voor de recordkampioen, maar tien minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht, na een al even onverwacht als heerlijk doelpunt van Stephen Buyl. De Cercle-middenvelder knalde een scherpe voorzet van D'Haene in één tijd voorbij een kansloze Proto.

Paars-wit herstelde zich echter en kwam nog voor de kampwissel opnieuw verdiend op voorsprong. Werner duwde een pegel van Steven Defour in de voeten van Matias Suarez, de Argentijn nam het cadeau aan en prikte zijn derde van het seizoen tegen de netten.

Anderlecht liep na de pauze nog uit tot 3-1 na een doelpunt van Najar, invaller Junior Kabananga lukte tegen zijn ex-ploeg nog de aansluitingstreffer, maar verder dan 3-2 kwam de Vereniging niet meer.

Anderlecht blijft zo met achttien punten alleen leider. Cercle is elfde met negen punten.

 

11615 keer bekeken